Helaas hebben we deze dag
moeten cancellen
vanwege het slechte weer.

Als je een ticket had gekocht
blijft deze geldig voor
Her-Bronnen bij Nehalennia 2023.

Nehalennia,
Beschermvrouwe voor reizigers over het water.
WaterGodin met haar Vissenstaart.
Pijlsnel beweegt ze zich voort door het helende water.

Als Stuurvrouwe aan boord van je levensboot brengt ze je veilig door de hoge golven naar rustiger vaarwater. 

Golf na golf, aftastend naar de openingen tussen de golven.
Ze brengt je de kracht, kennis, wijsheid en geheimen van Oer, dat woont in het diepe water van zeeën en oceanen. Daarin kan ze scherp en no-nonsens zijn en tegelijk ontzettend liefdevol.

In haar boot, samen met haar hond, is ze een toegewijd zielenbegeleidster voor zielen die de oversteek maken naar het Rijk van Hella.

Ze is een VruchtbaarheidGodin en een OogstGodin.
In de tijd van de Oude Religie wisten de vrouwen Haar tempels te vinden en offerden, voor een goede oogst, voor een gezonde vee-stapel en voor goede zwangerschappen en bevallingen. De vrouwen-offers waren fruit, granen, broden en noten.

Nehalennia,
onze eigen Holle-Landse Godin.

Een belevingsdag met Impact, 

een Oogstfeest, 

op Haar moment in het Jaarwiel. 

Na een  MAGISCH Herbronnen bij Nehalennia-festival onder de wakende molenwieken in de Tempeltuin
in Gouda in 2021 was het het alleen nog maar logisch dat er opnieuw 
een bijzondere, magisch mooie
HerBronnen bij Nehalennia-dag georganiseerd word. 
Op 24 september 2022 zijn de tempel en de tempeltuin omgetoverd in een magisch bruisend groen/blauw gezellig festival-terrein.

Dit word een speciale dag met mooie bijzondere rituele ceremonies en workshops.
Deze dag is neergezet een diepe stevige bedding in een pentagram van 5 elementvrouwen waarin je helemaal veilig bent en meer dan welkom met alles wat er is. En natuurlijk is dit het moment om andere leuke en fijne vrouwen te ontmoeten en leren kennen. Lekker te struinen langs leuke kraampjes met echt heel mooie en fijne spullen. En natuurlijk een dag om diep te zakken in de liefdevolle Nehalennia-energie. Wat ik je wel al kan beloven is dat je een heel bijzondere ontmoeting met Nehalennia gaat hebben.(spoiler) 
Wat kom jij opduiken in deze Bron?

Onderaan deze pagina staan de workshop en/of marktvrouwen.

Reserveer snel je ticket als je er dit jaar ook bij wilt zijn.

Er zijn verschillende tickets 

ParelOester: toegangsticket voor volwassen € 57,00

Anemoon: Dit is het jeugdticket voor moeders die graag samen met hun dochter(s) willen komen. Voor meiden van 8 tot 15 jaar € 13,00

Venus-ticket: Hiermee heb je alleen toegang tot de online 13-daagse. € 33,00

Pareloester en Anemoon.

Dit zijn toegangskaartjes voor de festivaldag zelf, Pareloester voor de volwassene en Anemoon is het jeugdticket . 

Dit is een rituele mystieke belevingsdag met bijzondere ceremonies en er zijn 2 workshoprondes. Hier kun je uit verschillende, op het thema afgestemde activiteiten kiezen.
Voor ieder wat wils.
Met elkaar duiken we deze dag diep en heeft ieder de mogelijkheid om een prachtige boodschap te ontvangen van Nehalennia.

Net zoals vorig jaar heb je daarbij automatisch toegang tot Venus; de online 13-daagse Kennismaken met Nehalennia.

Deze gaat van start op 8 september.

Voor de vrouw die graag deel wil nemen aan de Herbronnen bij Nehalennia-dag en door haar financiële situatie  niet in staat is om het ticket aan te schaffen mail dan naar info@geertjenoorlander.nl dan kijken we samen naar de mogelijkheden die er vanuit de overvloed van het festival vast en zeker zijn. 

 

Venus 

Herbronnen

Terug naar jou.

In alles wat er is en in alles wat er was.

Stiltepunt in jou.

Terug naar jouw bron.

Om daar stil te vallen.

Te onderzoeken wat er wel toe doet.

Vrij te geven aan het water wat je niet langer dient.

Naar binnen te keren in het labyrint.

Daar te voelen wat zich kenbaar wil maken, een verlangen dat leeft diep in jou.

Om met dat verlangen, bekrachtigd, de wereld terug in te stappen.

Reis je mee naar deze bron. 

Deze 13-daagse is heel fijn om te doen in jouw persoonlijke voorbereiding voor het “Herbronnen met Nehalennia-festival” op 24 september 2022.

Je hebt tot 31 oktober de tijd om deze 13-daagse te voltooien als in aanloop naar de Nehalennia-dag iedere dag meedoen niet lukt. Op jouw moment, op jouw tempo.

Deze 13-daagse is ook fijn om te kiezen als je bijvoorbeeld niet kunt komen naar de Belevingsdag en je je wel graag, opnieuw of dieper, wilt verbinden met Nehalennia.

In dit programma reizen we 13 dagen en opent er dagelijks een module in de online academy. Op deze manier maak je onder andere kennis met haar elementen, haar symbooltaal en een stukje van haar geschiedenis.  Je maakt in een fijne visualisatie kennis met Nehalennia en gaat onderzoeken hoe je Nehalennia kunt integreren in jouw dagelijks leven. Waar vind je Haar terug. Op welke plekken is haar energie in Nederland voelbaar en wat kan Zij voor jou betekenen? 

Er zijn nog een paar plekjes vrij voor marktvrouwen. 
Wil je graag een kraam op deze dag mail dan even naar waarin je kort vertelt over de producten die je wilt aanbieden. 

Mail even naar info@geertjenoorlander.nl dan nemen wij daarna contact met je op

Over Geertje’s reis met Nehalennia:

In 2018 kreeg ik vanuit het Pad van Maanmagie dat ik liep bij Maantijd de opdracht om een Medicine Walk te plannen en te doen. Op 11 augustus ging ik op pad naar Neeltje Jans. En daar, ergens op de dag, kwam op een onverwachte en bijzondere manier Nehalennia letterlijk bij me binnenvallen op het strand van Neeltje Jans. Vanaf dat moment is Zij bij me en eigenlijk altijd voelbaar in mijn leven.
De afgelopen jaren ont-dekte ik dat Ze al veel langer bij me was en verklaarde dat veel gebeurtenissen voor mij. De afgelopen 3 jaar reisde ik steeds door het jaarwiel met Haar. Soms was Ze dwingend aanwezig. Soms was Ze heel sturend. En soms heel erg zacht en op de achtergrond. In moeilijke periodes liet Ze me soms zien waar we heen bewogen en kon ik in overgave zakken. Op momenten dat ik het zelf niet meer wist liet Ze mij mijn kracht voelen.

De schuur veranderde langzaam en stap voor stap van schuur naar Rode Tent. Van Rode Tent naar tempelruimte en is ondertussen toch wel echt een Nehalennia/Watertempel geworden.
Er staat een prachtig Nehalenniabeeld dat gemaakt is door Margaretha Poot.
En een bijzondere Nehalennia die een plekje vond in een boot, gevilt door Marinet Antonides-Frishert.

Vorig jaar ontstond de eerste “Herbronnen bij Nehalennia-dag”.
Te midden van dreigende lockdowns etc. heb ik onderzoek gedaan wat er mogelijk zou zijn om deze dag te organiseren bij de tempel in Colijnsplaat of bij het Vrouweputje.
De regelgeving en sommige voorwaarden maakte het echt niet haalbaar en in dat moment heb ik het besluit genomen om “HerBronnen bij Nehalennia” in onze tuin plaats te laten vinden. En wat een succes was dat. Hele fijne workshop-plekjes ontstonden er. Supersfeer en lekker praktisch. Een geweldige potluck-tafel van overvloed. Een grote cirkel van 45 vrouwen in de tuin. Sommigen voor het eerst, anderen weer na lange tijd en weer anderen staan vaker in een cirkel. Wat was dat rijk! Het terrein zoemde. Er werden mooie gesprekken gevoerd. Voor een paar vrouwen was het een eerste grotere groep na de lockdowns. Maar zonder uitzondering voelde het als thuis komen. Wat kijk ik er naar uit om opnieuw zo’n mooie dag met elkaar te hebben.

 

Workshop en/of Marktvrouwen.

Tijdens de Herbronnen bij Nehalenia dag zal ik een workshop geven.
In deze workshop gaan we spelen met onze stem.
Het laten klinken van je stem is een pure uiting van jezelf. Omdat er rond onze stem vaak schroom of verlegenheid, een blokkade zit kan klinken en uiten zo bevrijdend zijn. Het zo puur en echt mogelijk klinken en belichamen van wie je ten diepste bent. Jouw klank, jouw roep, jouw lied te laten klinken kan een doorbraak op vele vlakken zijn. Het gaat niet om samen zingen. Het is een ontdekkingsreis ieder voor zich en toch hebben we elkaar nodig om elkaars getuige, bedding, spiegel en aanmoediging te zijn.

Mijn naam is Yvonne Diersen-Sloetjes. Eigenaresse van Praktijk Body Wealth en oprichtster van de geloofsgemeenschap Tempel van de Vurige Kraai. Welzijn is een gevoel van welbevinden. Door sommigen ook wel omschreven als geluk. Met welzijn wordt bedoeld dat zowel lichamelijk, geestelijk en sociaal, het goed gaat met jou als persoon. Wat een rijkdom is dat!
In mijn praktijk richt ik me op het bevorderen van jouw welzijn. Jouw genezing en welzijn bevorderen doe je zelf, alle vermogens daarvoor zit in jou, maar ik kan je daarin wel bij staan en ondersteunen.
Jouw hulpvragen benader ik vanuit de holistische visie en sjamanistische kennis. Alles is met elkaar verbonden, lichaam en geest zijn één. Als er één uit balans is, heeft dat zijn weerslag op het andere. Daarom is het belangrijk om alle aspecten van je hulpvraag te bekijken. Wat kunnen dan zoal hulpvragen zijn waarvoor je bij mij terecht kunt? Lichamelijke, spier gerelateerde klachten, emotionele blokkades, vastlopen in patronen, vragen als: wat wil ik, wat kan ik, wat heb ik nodig…..

Meer weten over Yvonne? Neem dan een kijkje op haar website

Mijn naam is Ariënne van Tol van Kleur & Zijde en Praktijk- Zonnestraaltjes

Spontaan, maar met twee voeten in de klei.
Enthousiast maar met genoeg levenservaring om niet in zeven sloten tegelijk te lopen.
Ruimhartig zonder plaats voor huichelarij.
Vroege vogel, vegetariër, chocoladefan maar zonder suiker.

Ik hou van werken met energie, en dit mag overal doorheen stromen.
Of dit nu in de praktijk is waar diverse werkwijzen door elkaar mijn eigen pad lieten ontstaan.
Of in het creëren van zijden artikelen.

Woorden en hun kracht, in gedichten, in coaching, in van mens tot mens contact.
Ze dragen steeds opnieuw verandering en groei in zich.

Creëren, invoelen, meedenken, contact maken, raken.
Daar kom ik mijn bed voor uit.

Voor de herbronningsdag vul ik mijn marktkraam met diverse zijden artikelen.
Gemaakt vanuit hart, vol aandacht, in een veld van energie 🌞

Meer weten over Ariënne? Neem dan een kijkje op haar websites;

Kleur en Zijde

Praktijk Zonnestraaltjes

De Aardemoeder

Kom genieten van een heerlijke biologische kop koffie! Of heb je meer zin in een plant-based cappuccino?

De aardemoeder zal het met liefde voor je bereiden.

Natuurlijk met een heerlijk healthy taartje waar je helemaal blij van wordt. De aardemoeder heeft eerlijke en heerlijke taartjes.

Want de taartjes van de aardemoeder zijn vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers.  

Ik ben Heidy WaveMaker.
Ik geef verschillende workshops om de magie in jezelf te ontmoeten. Ik ben kunstenares en maak krachtvoorwerpen met de kracht van water. Sjamanistische Zee Ratels en Zee Zusters zijn creaties van mijn hand.

Tijdens deze workshop laat ik je kennis maken met de Godin Nehalennia. Ze laat je zien welke kwaliteiten jij hebt en waar je nog mag ontwikkelen. Aan de hand van een bijzonder orakel, mag je items kiezen die in jouw krachtbuidel mogen.
Zij zullen je laten zien wat Nehalennia jou te vertellen heeft.

Neem gerust een kijkje op de Website van Heidy

Ik ben Janneke van den Bos en werk in mijn praktijk voor helende therapie met de natuur, kristallen en klanken.
Vorig jaar deze tijd bouwde ik een tempel onder mijn huis. De tempel van de Godin. Op deze magische plek geef ik onder andere klankreizen.

Tijdens de klankreis die ik op deze Nehalennia dag geef mag je je overgeven aan de klanken en mee laten voeren op een reis door jezelf. Voel je daarna herboren.

Meer weten over Janneke? Neem dan een kijkje op haar website of volg de fb groep: Maan en seizoenen vieren

Spelen met jouw Magisch Innerlijk Kind
Wie ben ik om dat lieve ondeugende kind in jou even helemaal de ruimte te geven…?
 
Jou bewust te maken, te laten voelen dat ook dat een heel belangrijk stuk van jou is. Onderschat dat niet!
Het is je basis. Zo ben jij de wereld ingestapt…
Ik ben Vrouwe Désirée. Ja een heks! Maar wel een lieve heks al zeg ik het zelf. Heksen zijn helemaal niet eng of gemeen! 
Wij zijn wel spannend, intrigerend, verrassend en een tikkeltje onvoorspelbaar…
 
Magie 💫
Dat is wat we allemaal stuk voor stuk in ons hebben.
Ik help je met een heel simpel maar krachtige handeling jouw Magie te starten en echt te laten voelen.
Het zit ‘m in de kleine dingen. Door de hectiek van het praktische leven schuiven we Magie als eerste aan de kant…
 
Wat we gaan doen???
We gaan een persoonlijk, vol intensie, magisch brouwsel brouwen in een heus klein keteltje.
Gebruik makend van onze zintuigen, kijken, ruiken, proeven en voelen we ….
En ja zéker, als je durft, ja echt durft, nodigen we de rode Draak uit om jouw bouwseltje te bekrachtigen!
 
Al dat ga je zelf bottelen en verzegelen. Natuurlijk neem je jouw creatie gewoon mee naar huis.
 Jullie als zo bewuste prachtige vrouwen denken misschien, dat is voor kinderen, dat laat ik aan me voorbij gaan…
 

Laat je verwonderen. Jij bent het zo waard! Jij Doetertoe!

Mijn naam is Ariënne, met de handgeschilderde zijde maak ik een ultieme mix tussen creatiekracht en energie.

Één meisje met twee elkaar fijn aanvullende bedrijven.

Het mooiste compliment wat ik ooit over de zijde kreeg was toch wel: ‘jouw zijden sjaals voelen als edelstenen’.
En dat raakt de essentie van mijn intentie met dit fijne omhullende materiaal.

Tijdens deze Nehalennia dag verzorg ik een workshop “schilder jouw Zonnestraaldraadje’.
Je mag in rust en verbinding een liefdevolle intentie in jouw zijden draadje mee schilderen.

Creatie: Kleur & Zijde
Energetisch: Praktijk Zonnestraaltjes 

Nog zo’n lieve leukerd die hier komt staan op de markt met haar mooie, fijne en supergoede producten!
Ik vind het een feestje om opnieuw aanwezig te zijn op het Nehalennia festival. Mijn naam is Kim, maar de meeste mensen zullen mij herkennen als De Aardvrouw.
De Aardvrouw is een levendige praktijk waar ik vrouwen begeleid met de zachte kracht van voeding en kruiden door verschillende fases en transformatieprocessen in hun leven.
Naast de praktijk heb ik ook een webshop met producten die een fijne bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Allemaal puur natuur en duurzaam ontwikkeld en geproduceerd.
Jammer genoeg kan ik niet alles meenemen naar het festival, dus ik zal moeten kiezen 😉
Mijn marktkraam zal ik vullen met producten die een link hebben met HERBRONNEN & WATER.
Denk aan de Yoni Care producten, de KruidenThee en mooie Mokken, de geweldige supplementen gemaakt van Algen, Magnesium voor een zalig voetenbad, de KruidenZeep, etc etc.
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op het festival.

Yvette Seijffert – creatieveling, astroloog en coach
Jaarcirkels – Verbinden met jouw natuur.

Als astroloog en coach beschouw ik de natuur als spiegel van de ziel. Alles wat je op aarde en aan de hemel ziet, weerspiegelt jouw ziel. Ik maak graag op creatieve wijze zichtbaar wat zich in jou wil tonen. De verbinding met wie jij bent te herinneren en te verdiepen.Tijdens het festival biedt ik de workshop “Zielstrilling in beeld” aan. Een workshop waar je jezelf uitdrukt door beweging en kleur om zo de energie van jouw ziel in beeld te brengen. Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig. Laat je verrassen 🙂

Iets over mij | José

Super om weer aanwezig te zijn op het Nehalennia-festival. Mijn naam is José.

Ik ben een intuïtieve creatieveling & gelegenheidsnaaister. Ik laat me leiden door het moment, een sparkel, in tappend op de hartsverbinding om vervolgens mee te gaan op een creatieve en magische stroom met materialen en kleuren die passend zijn voor dat moment.

Het is magisch om vanuit deze verbinding en intuïtie het onzichtbare zichtbaar te maken voor mezelf of voor een ander. Iedere keer weer verrast door het magische handwerk dat in afstemming uit mijn handen & onder de naaimachine uitrolt.

Op deze dag heb ik mee intuïtief magisch handwerk zoals GoddinnenReisBuidel(s) of een (T)Huis voor bijvoorbeeld ritueel- of krachtvoorwerp geïnspireerd door Nehalennia, Herbronnen en Water om mijn marktkraam te vullen.

Ik kijk er naar uit om er samen een heerlijke dag van te maken.

Tot de 24e!

José te Velde – Schommelen & Manen 

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik vele talenten heb mogen ontwikkelen in mijn leven.
 
Van antropologe in een Aboriginal community in Australie, tot het delen van 2019 zelf gehaakte hartjes in 2019 om ons te herinneren aan het licht en de liefde.

Van universitair docent gespecialiseerd in diversiteit in organisaties en onderwijs tot grondlegster van de Geluksroute.

Ik heb mij mogen verdiepen in prachtige wijsheid als systemisch werk, focusing, shamanistisch werk, voice dialogue, theater, vrouwenichaamswerk, storytelling, intentional creativity, the Work, NLP, schaduwwerk, mindfulness en diverse vormen van meditatie.

Mijn liefde voor het leven geef ik op dit moment, naast de Geluksroute, door in mijn coachpraktijk voor WelZijn, door het maken sacred viltcreaties onder de naam Meraki, met vrouwencirkels, en inspirerende projecten zoals de Cirkel van Veerkracht.

MERAKI-Intentional creativity
Meraki betekent betekent dat je iets doet met al je creativiteit, met je ziel en liefde. Dat je “een deel van jezelf in je werk stopt”

Marktvrouw:
De vilt creaties die onder deze naam op de wereld komen hebben deze bezieling als basis en kun je deze dag vinden in mijn kraam.

Ook geef ik een mooie en bijzondere workshop:
Maak je eigen Nehalennia altaar cirkel.

Ik nodig je uit om een eigen vilt cirkel te komen maken, met de energie van Nehalennia.
Met wol, kleur, water, en beweging ontstaat jouw eigen bezielde krachtcirkel.

Weet je welkom.

Mijn naam is Lianne, vroedvrouw en priesteres.
Mijn missie is vrouwen in contact te brengen met hun bekken en de kracht die daar huist, en samen met andere vrouwen een ‘nieuwe’ (of misschien wel heel óude) manier te vinden om aan te kijken tegen vrouw-zijn, seksualiteit en geboorte.

Ik vind het ongelofelijk leuk dat ik dit jaar op het Nehalennia festival de workshop ‘Eer je yoni’ mag geven!

‘Eer je Yoni’ Samen duiken we een oeroud gebruik in om ons Heilige der Heiligen te eren en ‘yoni’ precies dat te geven wat haar toekomt: aandacht, liefde en plezier.
Met onze handen creëren we prachtige yoni’s in alle vormen en maten, met volledige toewijding en een open, uhhh, hart…😉
Laten we er een feestje van maken!

Geertje Noorlander draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches