Leef je leven vol zelfcompassie en zelfvertrouwen <3

Hoeveel compassie voel jij voor jezelf én voor jezelf als vrouw?

Voel jij je soms ook een muurbloempje, schaam je je misschien voor wie je bent of hoe je eruit ziet terwijl je van binnen een diep verlangen voelt dat je wilt sprankelen en stralen?

Je hebt allemaal redenen waardoor jij jezelf klein houd:

Je vind het jezelf niet waard dat je deze ruimte inneemt.
Straks sta ik voor gek…
Er is ooit iets gebeurd waardoor jij heel onzeker bent geworden.
Of je hebt te maken met flinke schuld-en schaamtegevoelens….

En al die redenen reken jij jezelf aan. Je voelt je er verantwoordelijk voor dat jij niet volledig aan de verwachting van anderen kunt voldoen. En daar straf je jezelf bewust of onbewust voor af.

Jij verdiend een leven van je dromen.

Je hebt de kracht en macht in je om het leven te creëren van je dromen.

Een leven vol zelfvertrouwen vanuit compassie voor jezelf.

En deze zelfcompassie en zelfvertrouwen brengen mij op het volgende,

De afgelopen tijd heb ik heel veel vrouwen gesproken en het viel me sterk op dat zelfvertrouwen een issue is maar ook dat vrouwen ontzettend streng zijn voor zichzelf. Dat er vanuit het hoofd best wel zelfvertrouwen is maar vanuit het hart/gevoel word er nog behoorlijk aangepast aan anderen en is er weinig compassie voor zichzelf en het Vrouw-Zijn.

 • Aanpassen aan verwachtingen van anderen.
 • Aanpassen aan wat we ooit geleerd hebben.
 • Aanpassen aan wat we zelf van onszelf vinden, of dat nou waar is of niet.
 • Aanpassen aan familie,school, kerk, gemeenschap​​​​​​​​ zoals je dat als kind hebt geleerd. Of wat je later soms heel pijnlijk duidelijk is gemaakt.

En vaak is het zo dat het voor iedereen om je heen écht heel fijn dat je zo aangepast bent. Daardoor zeg je niet zo snel “Nee”.

Maar….. Waar sta jij in dit verhaal?

 • Ben jij er blij mee?
 • Voel jij dat je helemaal compleet en volledig jezelf kunt zijn?
 • Durf je te zeggen wat je nou echt denkt of voelt of hoe je je voelt?
 • Of, nog een stap verder, durf je dat al toe te geven aan jezelf?​​​​​​
 • ​​En als je hebt toegegeven aan jezelf dat er echt nog wel te verbeteren valt…
 • Durf je dan stappen te zetten en echt te gaan staan voor jezelf?
 • Durf je jezelf te laten zien, te presenteren?

Het is me in die gesprekken heel erg duidelijk geworden dat het echt tijd is dat vrouwen deze ruimte eerst voor zichzelf gaan creëren.

Dat ze zien welke invloed de maatschappij tot nu toe heeft op hun vrouw-zijn. Ook merkte ik dat de vrouwen die zich van die invloed en overtuigingen bewust werden uiteindelijk vrij makkelijk uit dat patroon konden stappen.

Daardoor veranderde hun zelfbeeld soms drastisch ten positieve. En dat is logisch als je bedenkt dat je niet verantwoordelijk bent voor de mening van iemand anders. En dat ook (on-)uitgesproken ongenoegen of afkeer van de ander is en niet van jou.

Toch moet er dan eerst een bewustwording plaats vinden voor je jezelf daarin anders kunt opstellen.


Waarom?

 • Gedachten kun je vergelijken met een uitgesleten paadje. Ze lopen steeds hetzelfde rondje en mede daardoor gaan jouw gedachten steeds hetzelfde rondje.
 • Om echt stappen te zetten en uit dat gedachtepatroon te doorbreken is het fijn als je daarin gestuurd word.​​​​​

En daarom heb ik een krachtige 6-weekse online training gemaakt

“Compassie voor jouw Vrouw-Zijn”

 

6 opeenvolgende weken, vanaf je inschrijving, een opdracht in je mailbox die je op jouw tijd en jouw moment in jouw eigen tempo kunt doen.

 

De opdrachten in deze training zijn gericht op zelfonderzoek. Door duidelijke opdrachten die je stap voor stap hierdoor heen loodsen.

Gericht op doelen stellen, waar wil je heen? Wat wil je bereiken.

Met deze training, of een doel wat je verder stelt. Wat wil je loslaten? Door duidelijk te hebben wat je wilt kun je makkelijker een stappenplan maken hoe je jouw doel hierin kan realiseren.

Je gaat onderzoeken waar bepaald gedrag of een specifieke overtuiging vandaan komt. Is dat een gebeurtenis geweest, of heb je in je jeugd altijd een bepaalde uitspraak gehoord, er zijn heel veel mogelijkheden waardoor jij iets voor jezelf als waarheid kan neerzetten. Een “waarheid” waarvan later kan blijken dat die jou helemaal niet dient of zelfs dat het helemaal niet waar is.

En wanneer je dat allemaal duidelijk hebt ga je heel bewust voor jezelf kiezen. En dat kun je heel goed gebruiken als onderneemster en in je privé-leven.

 

We werken in deze training naar het moment toe dat je met iedere vezel in je lijf kiest voor zelfliefde.

Hierdoor neem je op een krachtige manier,

door kwetsbaar dicht bij jezelf te zijn,

afscheid vol compassie voor jezelf van negatieve patronen en oude pijn.

Je neemt afscheid van de oude JIJ en de nieuwe jij komt tevoorschijn.​

Een vrouw die zelfverzekerd en met een gezonde dosis zelfcompassie in het leven staat.

 

Ben jij er klaar voor om deze stap te zetten? Om jouw negatieve gedachten, patronen en overtuigingen te doorbreken?

Geef je dan nu op en begin gelijk!

“Mijn leven is door alle behandelingen, massages, ademsessies en natuurlijke ondersteuning bij Vrouw & Vertrouwen echt drastisch veranderd. Als ik kijk waar ik stond toen ik bij Geertje begon en nu, dat is echt zo’n wereld van verschil.

Toen ik bij Geertje begon was ik burn-out, zat ik vast in banen waar ik niet gelukkig van werd en deed ik niet wat ik vanuit het diepst van mijn hart wilde doen. 

Ik was aan het overleven in plaats van leven.

Dankzij de liefdevolle, zuivere en soms ook confronterende begeleiding van Geertje ben ik uit mijn schulp gekropen. 

Ben ik gaan leven vanuit mijn hart en heb ik ontdekt waar mijn grote passie ligt en ga ik daar nu iedere dag volledig voor. Ik heb weer dromen en doelen in mijn leven. 

In de veiligheid van haar praktijk en haar begeleiding heb ik af durven zakken naar mijn gevoel en emoties. Heb ik mijn trauma’s aan durven kijken en kunnen helen. 

Ik heb de begeleiding van Geertje ervaren als heel krachtig. Ze weet precies de juiste snaar te raken en te confronteren maar altijd vanuit liefde en compassie. Doordat ze uit eigen ervaring weet hoe pittig deze processen kunnen zijn geeft ze je het gevoel dat je het niet alleen doet en blijft ze naast je staan. “

Referentie:

Larissa Huisman